دانلود نرم افزار EPANET
EPANET (ایپنت – اپانت) یکی از قوی ترین نرم افزارهای تحلیل شبکه توزیع آب می باشد که توسط اداره ی محیط زیست آمریکا (Environmental Protection Agency – EPA) تهیه و به صورت رایگان عرضه شده است و به دلیل متن باز (Open source) بودن (و البته رایگان بودن) این برنامه، طرفداران بسیار زیادی در اروپا و آمریکا دارد. از لفظ “طراحی شبکه توزیع” اسمی برده نشد، چرا که در حالت عادی، نرم افزار EPANET قابلیت طراحی (تعیین قطر لوله ها) را ندارد، تنها می توان با دانش مهندسی و سعی و خطا قطر لوله های شبکه توزیع را طوری تعیین کرد که محدودیت های فشار و سرعت را برآورد نماید. در شبکه های شاخه ای (Branched network / Tree) این کار به راحتی امکان پذیر بوده، اما در شبکه هایی که تعداد حلقه ها (LOOP) زیاد باشد، عملاً تعیین قطر لوله ها به روش سعی و خطا امکان پذیر نخواهد بود.
چون نرم افزار EPANET اپن سرس است، متخصصین بسیاری در رشته ی آب سعی در بهبود عملکرد و اضافه کردن ویژگی های جدیدی به این برنامه بوده اند و تا کنون نسخه های زیادی از این برنامه با عملکرد های و ماژول های متفاوت، توسط شرکت های مختلف، عرضه شده است.
یکی از نسخه های معروف و پرکاربرد نرم افزار EPANET (و البته نا آشنا در ایران) نسخه ی WaterNetGen می باشد که یکی از قابلیت های مهم اضافه شده در آن، این است که با مشخص کردن محدودیت های شبکه (سرعت و فشار) و مشخص کردن قطر لوله های در دسترس و ضریب هیزن- ویلیامز مربوط به هر کدام، برنامه، شبکه را طوری “طراحی” می کند که محدودیت ها ارضاء شوند. این برنامه متأسفانه در ایران تا حد زیادی نا آشناست و بنده به شخصه شاهد هستم، دوستان مدت زمان زیادی را صرف “سعی و خطا” کردن می کنند و به صورت دستی قطر ها را تغییر می دهند که کار بسیار دشوار و زمان بری است.
نرم افزار EPANET یک انتخاب مناسب برای پروژه های دانشجویی است، چرا که افزون بر سادگی، قدرت و سرعت تحلیل بالایی نیز دارد و می تواند در شبکه های توزیع آب کوچکتر نیز راهگشا باشد.
لازم به ذکر است طراحی لوله ها با نرم افزار WaterNetGen (نسخه ی ویرایش شده ی EPANET) با استفاده از الگوریتم تبرید (از الگوریتم های هوش مصنوعی) انجام می شود.
در نرم افزار WaterGEMS (واتر جمز) موضوع طراحی کمی متفاوت است و از طریق ماژول قدرتمند Darwin Designer انجام می شود که یک انجین برای طراحی شبکه های توزیع آب با استفاده از الگوریتم ژنتیک می باشد.
لینک های دانلود نرم افزار EPANET:
نسخه ی اصلی نرم افزار EPANET (بدون قابلیت طراحی لوله ها) با حجم 1.5 مگابایت:
دانلود:http://watergems.ir/wp-content/uploads/softwares/EPANET.2.setup[WaterGEMS.ir].zip
رمز عبور: watergems.ir
نرم افزار WaterNetGen (نسخه ی ویرایش شده نرم افزار EPANET، با قابلیت طراحی لوله های شبکه توزیع آب) به همراه آموزش نرم افزار، با حجم 2.11 مگابایت:
دانلود:http://watergems.ir/wp-content/uploads/softwares/WaterNetGen2015_[WaterGEMS.ir].zip
رمز عبور: watergems.ir
سوالات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح بفرمائید.
سلام.من نرم افزار مربوط به epanet ویرایش شده رو رانلود کردم.اونوقت همون epanet معمولیه که نمیشه محدوده تعیین کرد که خودش لوله ها رو طراحی کنه.لطفا راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز، نرم افزار epanet ویرایش شده یا همون waterNetGen، از لحاظ ظاهری کاملا مشابه epanet اصلی هست، ولی امکانات خاصی به اون اضافه شده. برای اینکه مشکلتون حل بشه پیشنهاد میکنم فایل PDF (آموزش) همراه نرم افزار رو مطالعه بفرمایید.
موفق باشید
توی فایل زیپ فایل پی دی افی نبود.فقط دوتا پاورپوینت بود که به انگلیسی بودن.من فایل زیپی که حدود 8 مگ هست رو دانلود کردم
بله درست میفرمائید، ظاهراً بنده در آپلود فایل بی دقتی کردم. راهنمای برنامه رو درست آپلود نکردم. لینک زیر رو مشاهده بفرمائید، روند کلی رو توش توضیح داده:
http://www.water-simulation.com/wsp/2012/01/22/waternetgen-epanet-extension-pipe-sizing/
بابت راهنمایی ممنونم ولی یه مساله ای هم هست.نرم افزار epanet هم که شما گذاشتین توی نوار منو بین view و project گزینه waterNetGen رو هم نداره واس همین گفتم همون نسخه معمولیه
لطفا کمک کنین نسخه اپدیت شده رو پیدا کنم بهش نیاز دارم خیلی ممنون
خیلی ممنون از اطلاع رسانی شما، لینک دانلود اصلاح شد.
بااین نرم افزار ویرایش شده میشه حدود سرعت رو به نرم افزر داد و بهمون قطر رو بده؟
بله، هم قید سرعت داره، هم قید فشار که می تونید ازشون استفاده کنید.
راهنمای فرسی هم برای epanet جدید اگر وجود داره لطفا راهنمایی کنین.
غیر از کتاب های موجود در این زمینه، یک راهنمای فارسی با عنوان “جزوه آموزشی نرم افزار EPANET” در اینترنت موجود هست که کاری از مرکز مطالعات آب دانشگاه صنعتی
شریف و مربوط به پروژه تحقیقاتی شناسایی کنترل و پایش آب شبکه بهداشتی ذوب آهن اصفهان هست. همین عنوان رو در اینترنت جستجو کنید، سریع فایل رو پیدا خواهید کرد.
موفق باشید
ممنون بابت نرم افزار.موفق و موید باشید
برای اینکه نرم افزار خودش قطرها رو تعیین بکنه طبق فایل پی دی اف همراه باهاش باید انجام بدم؟ من با epanet طراحی رو انجام دادم فقط مونده تعیین قطر با توجه به کنترل سرعت و فشار.همون فایل epanet رو اوردم توی waternetgem.مشکلی که پیش نمیاد؟
همین کار رو انجام بدید، البته باید یادآوری کنم که “طراحی” عنوانی هست که برای تعیین قطر لوله های آب در نظر گرفته میشه. منظور شما از طراحی احتمالاً ترسیم هندسی هست.
قسمت water distribution network sizing تو کدوم قسم نرم افزار قرار داره ک بتونم ازش استفاده کنم؟
اون قسمت رو پیدا کردم فقط اگر بخوام سرعتم بین 0.9 تا 1.1 متر بر ثانیه باشه باید چه مقداری رو وارد کنم؟ همینطور ماکسیموم فشارم 60 متر باشه.توی لینکی که معرفی کردین مینیمم فشار 30 رو گفته بر حب کیلو پاسکال چون نرم افزار بر حسب کیلو پاسکال فشار رو میخواد.
خب می تونید واحد ها رو به همدیگه تبدیل کنید، هر 100 کیلوپاسکال میشه 1 بار (اتمسفر) یا کیلوگرم بر سانتی متر مربع
سرعت ها رو چند وارد کنم؟ باید بین 1.1 تا 0.9 بشه ولی وقتی این دو مقدار رو وارد میکنم و از اون قسمت pipe sising ران میگیرم بعد میرم قسمت آنالیز و بعد از آنالیز نتایج رو نگاه میکنم سرعت ها توی اون رنجی که وارد کردم نیستن
همیشه سرعت ها در محدوده ای که شما مد نظرتون هست، باقی نمی مونه. سرعت در بعضی لوله های شبکه (مثلاً لوله های انتهایی) عموماً کمتر از حد مجاز میشه و این موضوع کاملاً اجتناب ناپذیر هست. به علاوه بعد از طراحی اولیه توسط نرم افزار، به صورت دستی طراحی خودتون رو اصلاح کنید (قطر ها رو کم و زیاد کنید).
با سلام
میخواستم بدونم توی epanet 2 چجوری میتونم مینیموم و ماکسیموم سرعت و فشار رو به نرم افزار بفهمونم که نتایج( قطر نهایی لوله ها ) رو برحسب اون مقادیر بده
ممنون میشم اگه پاسخ بدبد
با سلام
میخواستم بدونم توی epanet 2 چجوری میتونم مینیموم و ماکسیموم سرعت و فشار رو به نرم افزار بفهمونم که نتایج( قطر نهایی لوله ها ) رو برحسب اون مقادیر بده
ممنون میشم اگه پاسخ بدبد
سلام،
EPANET در حالت عادی بهتون قطر نمیده، فقط تحلیل شبکه با داده های معلوم رو انجام میده، کار طراحی به عهده خودتون هست، کافیه خودتون قطر ها رو به صورت دستی تغییر بدید تا محدودیت های سرعت و قطر ارضا بشه.
البته بعضی شرکت ها، نرم افزار EPANET رو کمی تغییر دادن و قابلیت طراحی لوله ها رو هم بهش اضافه کردن، مثل WaterNetGEN که البته بنده زیاد باهاش کار نکردم. این برنامه که در واقع نسخه ارتقاء یافته از EPANET هست، قابلیت طراحی لوله ها (تعیین قطر) رو هم داره.
خوب بصورت دستی که تغییر میدم برای تبدیل سرعت 0.06 fps به سرعت 1 fps قطر لولم که 10 اینچ هست رو هرچی کم میکنم به سرعت 1 fps نمیرسم اینجا باس چکار کنم؟
اول اینکه سرعت اقتصادیتون رو بررسی کنید، سرعت اقتصادی در سیستم SI در حدود 1 متر بر ثانیه هست که در سیستم انگلیسی برابر با 3.3 فوت بر ثانیه هست.
در ثانی، عوامل زیادی در سرعت لوله تأثیر گذار هستند، اگر لوله در یک حلقه هست، حتی قطر لوله های دیگه هم در سرعت در لوله مد نظر شما تأثیر میگذارن. اگر این لوله یک لوله انتهایی هست (از یک طرف بسته) دبی برداشتی از انتهایی لوله اصلی ترین عامل در سرعت لوله مد نظر هست. اگر دبی خیلی پایین باشه، کم بودن سرعت طبیعی هست و آیین نامه برای لوله های انتهایی شبکه هم این مورد رو ذکر کرده:
“باید توجه داشت که پیروی از ضابطه حداقل سرعت در لوله هایی انتهایی شبکه همیشه امکان پذیر نیست”
پیشنهاد می کنم، فایل مد نظرتون رو بفرستید تا براتون چک کنم.
موفق باشید
با سلام
می خواستم ببینم تفاوت water gems با epanet چیه؟ ممنون
این صفحه رو مشاهده بفرمائید:
http://communities.bentley.com/products/hydraulics___hydrology/w/hydraulics_and_hydrology__wiki/25130.what-are-the-difference-between-watergemscad-and-epanet
لینک عضویت در گروه تلگرام نرم افزارهای آب و فاضلاب:
https://telegram.me/joinchat/BX17ij46GlRcNQ44fV85FA
سلام . به من برای انجام پروژه پایان نامه ارشد( رشته مهندسی آب و سازه هیدرولیکی )پیشنهاد شده که مدل هیدرولیکی از شبکه وضع موجود یک شهر کوچیک رو تهیه منم . با water gems . اما چون مساله نوآوری و جنبه پژوهشی نداره با مشکل روبرو هست . می خواستم بدونم میشه این مشکلو حل کرد که بشه بعنوان یه تز مطرح بشه. ممنونم
سلام دوست عزیز، کافیه ببینید مشکل فعلی شبکه کجاست و در صدد حل مشکل بر بیاین. خود این میشه یه تز.
یا با استفاده از الگوریتم های بهینه سازی مثل الگوریتم ژنتیک یا تبرید تدریجی، شبکه رو بهینه کنید.
یا عرص سلام و خسته نباشید از سایت خوبتون، خواستم بدونم چطور نتایج epanet را داخل excel ببرم؟
حتی نتایج را هم table می گیرم نمی تونم لطفا راهنمایی کنید
با سلام و وقت بخیر؛
ابتدا table مورد نظر رو باز کنید، بعد روی سلول بالا سمت چپ، (یعنی Node ID یا Link ID یا …) کلیک کنید تا کل جدول انتخاب شود (کل جدول آبی می شود). حالا از منوی Edit->Copy to->Clipboard رو انتخاب کنید و داخل اکسل paste کنید.
موفق باشید.
با عرض سلام ممنون از سایت خوبتون می خوام بدونم چطور نتایج epanet را در excelذخیره کنم؟ بخصوص وقتی نتایج را بصورت table دریافت می کنم
با سلام و سپاس بابت حوصله و همت شما جناب عباسی
میخاستم ببینم چجوری میشه بین نرم افزار اپانت و الگوریتم ژنتیک یک لینک ایجاد کرد که بتونه هربار اطلاعات رو از اپانت بگیره و در GA قطر رو برای دیتای دریافت شده بهینه کند.یا بهتره از واتر جمز استفاده کنم و به جه شکل؟
توضیحش در این جا کمی مشکل هست و نیاز به زمان، کار و داشتن اطلاعات پایه ای از برنامه نویسی داره، پیشنهاد می کنم اینجا رو مطالعه بفرمائید:
https://www.researchgate.net/post/how_to_use_Epanet_in_matlab
با سلام
من با نرم افزار Waternetgen کار می کنم اما متاسفانه در قسمت pipe sizing مدام به مشکل می خورم. ینی بعد از اجرای موفقیت آمیز شبکه، در قسمت اجرا در نرم افزار Epanet خطای فشار منفی ایجاد می شود. ممنون میشم بگین مشکل طراحی ام کجاست.
سلام، باید شبکه ای که ساختین بررسی بشه، اشکالاتی مثل خطای وارد کردن دیمند ها، خطای انتخاب واحد های دبی و قطر و … ممکنه باعث چنین مشکلی بشه، حتی احتمال اینکه با منبع فعلی امکان طراحی بهینه شبکه وجود نداشته باشه هست، پیشنهاد میکنم با استفاده از لینک زیر تو گروه تلگرام عضو بشین و سوالتون رو مطرح بفرمائید، حتماً دوستان پاسخ خواهند داد:
https://t.me/joinchat/BX17ij46GlTOAjMxrNe-mg
پیروز و سربلند باشید، عباسی نژاد